AIOS

Bij het Linnaeus Medisch Centrum dragen we de handhaving, continuering en verbetering van de gezondheidszorg in Nederland een warm hart toe. Om daaraan bij te dragen kunnen artsen die zich specialiseren in de huisartsgeneeskunde hun stage-periode bij ons uitoefenen.

Een AIOS (Arts in Opleiding tot Specialist) voert zelfstandig spreekuren en consulten uit en wordt bijgestaan door een supervisor (een ervaren huisarts). Indien nodig kan de AIOS deze raadplegen. 
Het kan zijn dat een consult daarom iets langer duurt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Elk jaar is er een nieuwe AIOS in de praktijk die de opleiding bij het AMC/Uva volgt. De AIOS heeft werkervaring en blijft een jaar waarin twee keer een 'zelfstandige week' wordt gevoerd. In de zelfstandige week is de huisarts  Marloes Leebeek niet aanwezig en is Huisartsenpraktijk Dapperbuurt de achterwacht.

Voor een consult met de AIOS kunt u terecht via het huisartsen spreekuur, een telefonisch consult of een huisbezoek.
Een consult vindt uitsluitend plaats volgens afspraak.

 • Huisartsen spreekuur
  Voor vragen waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een huisartsconsult maken.
  Het huisartsen spreekuur wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken telefonisch of online via onze webagenda.
  Voor een consult reserveren we 15 minuten en is in principe voor het behandelen van 1 klacht. Als de AIOS meent dat er een vervolgconsult nodig is, dan maakt u een vervolgafspraak. De AIOS geeft aan hoeveel tijd voor het vervolgconsult nodig is.
   
 • Telefonisch consult
  Voor eenvoudige vragen, kort overleg en uitslagen van onderzoeken waarbij het niet nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een telefonisch consult maken. 
  Dagelijks kunnen telefonische consulten worden gehouden. Hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken.
  Wanneer u belt zal de assistentie uw vraag met de AIOS bespreken. U wordt teruggebeld door de assistentie of de AIOS.
   
 • Huisbezoek
  Voor vragen waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet maar u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, kunt u een afspraak voor een huisbezoek maken.
  Dagelijks kunnen huisbezoeken worden afgelegd, meestal tussen 12.00 en 13.30 uur. Hiervoor dient u in de ochtend (i.v.m. de planning) telefonisch een afspraak te maken.
  Omdat in de huisartsenpraktijk betere mogelijkheden zijn voor onderzoek en behandeling, heeft het echter onze voorkeur wanneer u naar het spreekuur probeert te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunt u uiteraard een huisbezoek aanvragen.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk of gebruik maken van onze webagenda.