Praktijkhistorie

Op de locatie van het Linnaeus Medisch Centrum bevindt zich al meer dan 100 jaar een huisartsenpraktijk. Drie generaties 'Dokter Baggelaar' hielden hier praktijk. 'Opa', 'vader' en 'zoon Coco' waren een begrip voor evenzovele generaties inwoners van Amsterdam-Oost. Niet alleen patiënten, want de medici waren ook keurend en controlerend arts.

Vanaf 1994 is Coco Baggelaar geassocieerd met Vincent Kesber. Als duopraktijk hebben zij de praktijk bemensd tot de pensionering van Coco in 2001. Daarmee was de naam 'Dokter Baggelaar' niet meer officieel gekoppeld aan de praktijk, maar de verhalen en anekdotes zijn er nog steeds.
Vanaf 2001 is de associatie voortgezet met de komst van Marloes Leebeek. Tot op heden is dit een plezierige en vruchtbare samenwerking.

In de meer dan 100-jarige geschiedenis is de praktijkruimte een aantal malen van indeling veranderd. Vóór de laatste, grote renovatie in 2006 kwam men bij binnenkomst direct in een grote wachtruimte, ingericht voor het vaak overvolle inloopspreekuur, waarna de patiënt via één van de twee onderzoekskamertjes de spreekkamer kon bereiken.
Inmiddels is er geen inloopspreekuur meer en komen de bezoekers eerst langs een open receptie. Maar de vriendelijke en menselijke bejegening, met humor en Amsterdamse sfeer als de situatie het toelaat, en uiteraard professioneel serieus waar het de inhoud van het vak betreft zijn tijdloos en gebleven.

Per 01 april 2023 is Dokter Kesber met pensioen